assegurances de salud col·lectiu per a empresa

L’assegurança de salut col·lectiva per a empreses: Un benefici per a tots

Per a les empreses és crucial la salut dels seus empleats. Oferir una assegurança de salut des de la mateixa empresa augmenta el compromís de l’empleat, genera un sentiment de pertinença. Augmenta el rendiment i diferencia la marca ocupadora de la competència. És una eina eficaç per la retenció de talent. Afavoreix la conciliació laboral i familiar i millora la qualitat de vida de l’empleat.

Què és l’assegurança de salut col·lectiva per a empreses?

L’assegurança de salut col·lectiva per a empreses és un tipus d’assegurança de salut que cobreix els empleats d’una empresa, essent extensible als seus familiars directes. Aquesta assegurança dona accés a serveis mèdics i de salut a un grup de persones a un cost més baix i en millors condicions que si cadascun d’ells hagués d’adquirir la seva pròpia assegurança individual. Això pot ajudar a millorar la salut i el benestar dels empleats, cosa que al seu torn pot augmentar la productivitat i reduir els costos per absentisme.

A més, compta amb múltiples avantatges tant per a l’empresa com per als treballadors. Aquí te les presentem de forma numerada per a una millor comprensió.

5 avantatges de tenir una assegurança de salut col·lectiva per a la teva empresa

 1. Important benefici fiscal: En contractar una assegurança de salut per al col·lectiu de treballadors, les empreses poden obtenir beneficis fiscals en ser una despesa deduïble. Això significa que els costos de l’assegurança poden ser descomptats dels impostos de l’empresa. El límit està de 500 € per persona i any.
 2. Millora de l’atracció i retenció de talent: Una assegurança de salut col·lectiva és el benefici social més valorat per als empleats a l’hora de triar una ocupació. Comptar amb una assegurança de salut completa i accessible millora l’atracció i retenció de talent, la qual cosa és essencial per a l’èxit a llarg termini de l’empresa.
 3. Reducció de l’absentisme laboral: Una assegurança de salut col·lectiva permet als empleats aconseguir atenció mèdica especialitzada sense esperes, cosa que pot ajudar a prevenir i reduir l’absentisme laboral.
 4. Accés a una medicina privada d’alta qualitat i reducció de temps d’espera: En tenir accés a una medicina privada d’alta qualitat, els empleats poden rebre tractaments i diagnòstics més ràpids, la qual cosa pot reduir el temps d’espera i millorar la seva qualitat de vida.
 5. Millora de la imatge i reputació de l’empresa: En facilitar l’accés a una assegurança de salut completa i accessible, l’empresa demostra el seu compromís amb la salut i el benestar dels seus empleats, afavorint la seva reputació al mercat i a la societat.

5 avantatges de tenir una assegurança de salut col·lectiva per als treballadors

 1. Tenir una assegurança de salut més completa: Amb una assegurança de salut col·lectiva, els treballadors tenen accés a una àmplia gamma de serveis mèdics i opcions d’atenció, incloent-hi visites mèdiques regulars, proves, diagnòstics i tractaments. Això els dona una major tranquil·litat i seguretat quant a la seva salut.
 2. Benefici fiscal per al treballador: Fins a 500 € del cost de l’assegurança estan exempts de tributació d’IRPF, la qual cosa significa que els treballadors poden desgravar la seva assegurança de salut en la seva declaració de la renda, augmentant el seu net disponible.
 3. Possibilitat d’incloure els familiars directes amb descomptes: L’assegurança de salut col·lectiva permet als treballadors incloure els seus familiars directes en la seva pòlissa amb descomptes especials (parella i fills). Això els aporta una major tranquil·litat i seguretat respecte a la salut de la seva família.
 4. Accés a atenció mèdica de qualitat i reducció del temps d’espera: Amb una assegurança de salut col·lectiva, els treballadors tenen accés a una atenció mèdica de qualitat i poden reduir el temps d’espera per a diagnòstics i tractaments.
 5. Accés directe a especialistes i diagnòstics: Amb una assegurança de salut col·lectiva, els treballadors tenen accés directe a especialistes i diagnòstics avançats, la qual cosa pot millorar la qualitat i eficàcia de l’atenció mèdica que reben i reduir el temps d’espera.

Necessites ajuda amb l’assegurança de salut col·lectiva?

Com s’implementa una assegurança col·lectiva de salut en una empresa?

El corredor d’assegurances acompanya i assessora la persona responsable de recursos humans en tot el procés per garantir un bon trasllat de la informació, tant a l’empresa com als treballadors.

El primer que s’estableix és de quina forma es vol implementar: com un benefici social per a tots els treballadors, on la decisió la pren en tots els termes l’empresa o bé, com un col·lectiu voluntari, on cada treballador decideix si vol sumar-s’hi.

Un bon assessorament sobre les diferències i quins avantatges fiscals tenen cada una de les opcions serà clau a l’hora de decidir la modalitat que millor s’adapti a la nostra empresa.

Una vegada decidida la política que estableix l’empresa en aquesta matèria, és quan entrem a negociar amb les entitats asseguradores per trobar el producte de salut més adequat en cada cas.

Les condicions econòmiques i d’adhesió a l’assegurança dependran molt del volum de persones que se sumin al col·lectiu. Com més nombre d’assegurats, millors condicions es podran negociar.

El responsable de recursos humans, amb l’assessorament del corredor d’assegurances, escollirà la companyia i el producte més adient. A continuació es presenta els treballadors i l’assessor atendrà personalment i en privat tots els dubtes concrets dels assegurats.

Un cop emesa l’assegurança, la companyia generarà unes targetes que serviran perquè cada assegurat pugui gaudir els serveis de salut.

Què és necessari per poder aconseguir un pressupost?

Només necessitaràs una llista amb les edats i el gènere de cada persona que es vol assegurar (no cal posar noms ni DNI), la llista és anònima.

També, com comentàvem anteriorment, cal haver triat la modalitat de contractació: benefici social (l’empresa és qui decideix sobre la pòlissa i és universal per a tota la plantilla de treballadors) i retribució flexible (els treballadors decideixen si volen incorporar-se a la promoció facilitada per l’empresa).

Quins tipus d’assegurança de salut per a empreses?

Dins de les modalitats d’assegurances de salut per a empresa existeixen dos tipus:

 1. Assegurança de quadre mèdic: Pots triar lliurement a quin professional demanar visita, d’entre una llista que et proposa la companyia (el que s’anomena quadre mèdic). En aquest primer cas, no hauràs d’avançar els diners, ja que hi ha un acord entre la companyia i el Servei d’assistència sanitària. Presentant la targeta de la companyia serà suficient.
 2. Assegurança de reemborsament de despeses mèdiques: A més del quadre mèdic pots triar qualsevol metge que tu desitgis. En aquest cas, tu pagues la visita, la prova o la intervenció mèdica, i a posteriori, presentant la factura a l’asseguradora, et reemborsa entre un 80% i un 90% del cost.

En resum, per contractar una assegurança de salut col·lectiva per a la seva empresa, cal considerar aspectes com el nombre d’empleats, el pressupost, la cobertura requerida, les prestadores d’atenció mèdica i la comunicació amb els empleats.

Per obtenir més informació sobre les assegurances de salut col·lectiu per a empreses, no dubtis a contactar amb nosaltres mitjançant WhatsApp, enviant-nos un correu a asur@asurbrok.es o trucant al 973603463. Estarem encantats de respondre a qualsevol pregunta i ajudar-te a trobar la millor opció per a la teva empresa.

Articles relacionats

fira-de-sant-josep-mollerussa-2023
Que-és-una-corredoria-de-segurs-i-com-pot-ajudar-te