Contra el ciberatac la millor opció és la prevenció

L’actualitat d’aquesta setmana ens ha portat la notícia d’un ciberatac que s’ha produït i ha afectat diverses empreses del nostre territori. Moltes d’aquestes són despatxos professionals, bufets d’advocats, assessories, gestories… tot un conjunt d’empreses per a les quals les dades són essencials.

Si bé és cert que cada vegada tenim més present la idea de protecció i prevenció davant dels atacs cibernètics, cal incorporar dins del que ja molts pensem com a protecció (els antivirus, les còpies de seguretat, la política de contrasenyes, formació als treballadors, etc. ), la idea de “pla de contingències”. En el cas de les PIME’s, necessàriament passa per una assegurança que contempli aspectes crucials com la pèrdua de beneficis davant la paralització de l’activitat, les possibles multes que es derivin dels fets ocorreguts per part de l’agència de protecció de dades (AEPD), o reclamacions de tercers.

Per tot això des del sector assegurador es proposen solucions específiques i que en el cas de les PIMEs és probablement la millor de les opcions per tal de protegir-se davant d’aquest tipus de delinqüència que dia a dia veiem que creix a tot el món.