Trabajadores de la empresa conversando por ciberseguridad

5 estratègies clau per enfortir la seguretat cibernètica de la teva empresa

L’era digital ha portat amb si innombrables beneficis per a les empreses, però també ha fet que estem exposats a un món d’amenaces cibernètiques. Protegir la teva empresa és fonamental en aquest entorn digital en constant evolució. En aquest article, et presentem cinc estratègies essencials de ciberseguretat que t’ajudaran a resguardar el teu negoci de possibles atacs. Aquestes mesures són fonamentals, independentment de la mida de la teva empresa, i et proporcionaran una defensa sòlida contra les amenaces cibernètiques.

Conscienciació: la primera línia de defensa

La conscienciació dels teus empleats és la primera línia de defensa en la seguretat cibernètica de la teva empresa. Per garantir un entorn segur, és essencial definir polítiques de seguretat clares i promoure l’ús adequat dels equips informàtics. Els empleats han de comprendre els riscos als quals s’enfronta l’empresa i les mesures mínimes que han d’aplicar en el seu dia a dia. Això inclou la importància de no divulgar informació confidencial i de no instal·lar programes de fabricants desconeguts.

Xarxes segures i solucions personalitzades

Evitar la connexió a xarxes no autoritzades és una pràctica essencial. A més, dissenyar una solució de seguretat a mida és fonamental. No hi ha una talla única en l’àmbit de la seguretat. Cada empresa té els seus propis processos, sistemes i model de negoci. Per tant, cal personalitzar les mesures de seguretat per adaptar-se a les necessitats específiques de la teva empresa.

Necessites ajuda amb les teves assegurances?

Programari actualitzat i còpies de seguretat

Mantenir un programari antivirus actualitzat és crucial per protegir la teva empresa de possibles amenaces. Realitzar còpies de seguretat periòdiques és igualment important. Tant les fallades del sistema com els incidents de seguretat poden donar lloc a l’eliminació o pèrdua d’informació. Aquestes mesures de precaució són essencials per evitar pèrdues de dades crítiques.

Contrasenyes sòlides: la teva última barrera de defensa

Les contrasenyes sòlides són l’última barrera de defensa contra els ciberdelinqüents. És fonamental establir contrasenyes difícils d’endevinar seguint pautes com una longitud mínima, el canvi periòdic de contrasenyes, bloquejos després de diversos intents fallits i la combinació de lletres i números. Això evitarà que els ciberdelinqüents accedeixin al teu sistema.

El paper de les assegurances en la ciberseguretat

En l’actualitat, cap empresa està exempta de ser un objectiu de ciberdelinqüents. És difícil preveure totes les amenaces i accions específiques per defensar-te. En aquest sentit, les companyies d’assegurances exerceixen un paper vital en la ciberseguretat. Ofereixen serveis de prevenció i mitigació del risc cibernètic, incloent-hi anàlisi de vulnerabilitats, així com còpies de seguretat.

Cobertura integral en cas de ciberatac

A més, les companyies d’assegurances brinden una cobertura completa en cas de ciberatacs. Això inclou la intrusió de tercers en els sistemes informàtics de l’assegurat, causant danys als sistemes o a la informació. També cobreixen la responsabilitat per la transmissió de virus a tercers que causi danys als seus sistemes. A més, ofereixen opcions addicionals de cobertura, com despeses de restabliment de la reputació en línia, pagament de multes i sancions administratives imposades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, o pèrdua de beneficis a causa de la paralització de l’activitat.

A Asurbrok, som especialistes en ciberassegurances, t’oferim una àmplia gamma d’assegurances amb les companyies més completes. Comptem amb professionals altament capacitats que defensaran els teus interessos davant la teva asseguradora. Si desitges obtenir més informació sobre com protegir la teva empresa en l’era digital, no dubtis a contactar amb nosaltres. La teva seguretat i la de la teva empresa són la nostra prioritat.

Articles relacionats

laura palacin