Incremento seguros

L’increment dels preus de les assegurances a Espanya i com trobar la millor opció

El sector de les assegurances a Espanya ha experimentat un augment notable del preu i la demanda durant el 2022 i aquest 2023. En el cas del preu, arribant a un increment del 27% el tercer trimestre del 2023 respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades del comparador Kelisto, en assegurances de cotxe. El ram amb major creixement ha estat el de cotxe, i s’espera que continuï sent així fins a finals de 2023. A més, aquesta tendència no tan sols ha succeït en el preu, sinó que també es reflecteix una major demanda de productes d’assegurances, beneficiant al sector i demostrant un interès creixent dels consumidors a protegir-se a si mateixos i les seves famílies. L’augment dels preus de les assegurances a Espanya és un tema que ha generat preocupació entre molts assegurats. En aquest article, analitzarem els factors que contribueixen a aquest increment i oferirem alguns consells útils per afrontar aquesta situació de manera efectiva.

Factors que contribueixen a l’increment dels preus de les assegurances

Inflació i costos creixents

L’encariment generalitzat de béns i serveis a causa de la inflació afecta també els costos de les reparacions i substitucions que les companyies asseguradores han de fer front per cobrir les pòlisses.

Increment de la sinistralitat

L’augment de sinistralitat i els costos associats a aquests sinistres provoquen un increment progressiu en les primes de les pòlisses perquè les asseguradores puguin fer front a aquesta major demanda de cobertura.

Encariment de les reparacions en les assegurances de cotxe

Els preus de les reparacions de vehicles han experimentat un notori increment, especialment en les peces i sistemes de seguretat i assistència al conductor. La legislació actual exigeix que tots els vehicles de nova fabricació vinguin equipats amb aquestes característiques de sèrie.

Augment de la demanda en assegurances de salut

Els preus en aquesta modalitat d’assegurança han crescut a causa dels costos cada vegada més alts dels medicaments, tractaments i serveis mèdics. La limitada disponibilitat de personal als centres mèdics i hospitals privats també ha fet que la demanda d’aquest tipus d’assegurances augmenti.

Major risc en assegurances de llar

L’impacte del canvi climàtic i fenòmens meteorològics extrems han provocat un augment dels riscos associats a les habitatges. Inundacions, incendis, terratrèmols i robatoris han generat més indemnitzacions que les companyies asseguradores han hagut de fer front.

Necessites ajuda amb les teves assegurances?

Consells per Enfrontar l’Increment dels Preus de les Assegurances

Comparar diverses companyies

Per trobar la millor opció, és important comparar els preus i cobertures de diverses companyies asseguradores.

Cal Considerar el fraccionament de la prima

Fraccionar el pagament pot fer que la prima sigui més assequible. Tot i que el valor de la prima total sigui més car en la majoria de casos, ja que les companyies apliquen un recàrrec.

Aprofitar descomptes

Algunes companyies ofereixen descomptes per ser un bon conductor o tenir un bon historial de crèdit, així com descomptes per contractar més d’una assegurança amb la mateixa companyia.

Ajustar cobertures

És possible reduir certes cobertures per estalviar diners sense perdre les garanties més rellevants.

Assessorament d’un corredor d’assegurances

Parlar amb un corredor d’assegurances com Asurbrok pot oferir consells valuosos per estalviar diners en assegurances sense comprometre la cobertura i la seguretat. És essencial destacar que les opcions bancàries o asseguradores directes no sempre són les més adequades, ja que poden oferir assegurances genèriques que no consideren les necessitats individuals i un servei de postvenda que no és comparable al de les corredories, destacant sobretot en la gestió dels sinistres.

Conclusió

L’increment dels preus de les assegurances a Espanya és fruit de diversos factors, des de la inflació fins a l’augment de la demanda i la sinistralitat més gran. No obstant això, amb l’assessorament adequat i seguint alguns consells, és possible trobar la millor opció d’assegurança que s’ajusti a les necessitats individuals.

Per obtenir més informació i assessorament personalitzat sobre com enfrontar aquest increment dels preus de les assegurances, no dubtis a contactar amb nosaltres. Estem aquí per ajudar-te a protegir el que més estimes amb les millors opcions d’assegurances disponibles.

Articles relacionats

Ahorrar en el consumo de energía en tu casa
Incremento seguros