Normativa dels patinets elèctrics a Espanya (2024): Coneix les regulacions actuals. Imatge d'un patinet elèctric.

Coneix la normativa dels patinets elèctrics a Espanya (2024)

Els patinets elèctrics batejats formalment com a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) han guanyat popularitat en els últims temps com una opció de mobilitat àgil i sostenible en entorns urbans. No obstant això, el seu ús requereix complir amb una sèrie de normatives establertes per la Direcció General de Trànsit (DGT) per garantir la seguretat dels usuaris i dels qui comparteixen les vies. A continuació, t’expliquem què diu la normativa vigent i quins aspectes has de tenir en compte si ets usuari d’aquests vehicles.

Normativa de la DGT sobre patinets elèctrics

La normativa de la DGT, en vigor des del 22 de gener de 2024, estableix requisits que els patinets elèctrics han de complir per circular legalment:

 • Tots els patinets elèctrics comercialitzats han de comptar amb un marcatge i una placa que inclogui el número d’homologació del vehicle, així com altres detalls rellevants.
 • Es requereix una certificació, emesa per un laboratori autoritzat per la Direcció General de Trànsit, que asseguri que el patinet compleix amb els estàndards establerts.
 • La llei contempla la possibilitat d’oferir formació gratuïta als usuaris per conscienciar sobre l’ús segur d’aquests vehicles.

Addicionalment, la legislació estableix que els patinets elèctrics antics que no compleixin amb els requisits actuals podran continuar circulant sense problemes fins al 22 de gener de 2027.

Necessites ajuda amb les teves assegurances?

Requisits tècnics que ha de tenir el patinet elèctric

Segons la normativa, els patinets elèctrics han de complir amb certs requisits tècnics:

 • Han de disposar d’un timbre per advertir acústicament altres usuaris.
 • Es requereix la instal·lació de llums i dispositius reflectants a la part frontal i posterior del vehicle.
 • És obligatori comptar amb un sistema de frenat.
 • Es recomana l’ús de roba reflectora, obligatori durant la nit o en condicions de baixa visibilitat.

A més d’aquests requisits tècnics, s’aconsella que l’usuari disposi d’una assegurança de responsabilitat civil.

Normes de circulació per als VMP

Les normes de circulació per a patinets elèctrics inclouen:

 • Circulació individual: Només pot viatjar una persona al patinet elèctric.
 • Velocitat màxima: La velocitat màxima permesa és de 25 quilòmetres per hora, limitant el seu ús a vies urbanes.
 • Prohibició de circular per voreres: Els patinets només poden circular per la carretera o pel carril bici en vies urbanes.
 • Restricció de l’ús de dispositius: Està prohibit l’ús del telèfon mòbil i d’auriculars mentre es condueix.

Assegurança per a patinet elèctric

Davant de qualsevol imprevist, és molt aconsellable comptar amb una assegurança que protegeixi la teva mobilitat. A Asurbrok, t’oferim l‘assegurança de patinet elèctric, una solució completa que et brinda tranquil·litat mentre et desplacis en patinet elèctric o altres mitjans de transport VMP com el segway, hoverboard o unicicle. Gaudeix de la llibertat de moure’t amb confiança i protecció!

Recorda sempre complir amb la normativa vigent i adoptar mesures de seguretat per a una experiència de mobilitat segura i responsable. Si tens alguna pregunta o necessites assessorament, no dubtis a contactar amb nosaltres. Som aquí per ajudar-te.

Articles relacionats

patinete
assegurança patinet elèctric