Humano y perro

La nova llei de benestar animal i l’obligació de les assegurances per a gossos

En un món cada vegada més conscient dels drets dels animals, les lleis de benestar animal juguen un paper crucial per assegurar la protecció i el tracte adequat de les nostres mascotes. En aquest sentit, la nova Llei de Benestar Animal (Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals) marca una fita important, estableix millores per als gossos en determinades situacions. Aquesta mesura busca no només salvaguardar els canins, sinó també proporcionar seguretat financera en cas d’esdeveniments imprevistos. En aquest article, explorarem els detalls clau d’aquesta llei i com afecta en els propietaris de gossos.

Quan serà obligatòria l’assegurança per a gossos?

Amb l’entrada en vigor de la nova llei el 29 de setembre, tots els gossos, sense importar la seva raça o ubicació, hauran de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil.

Tot i que, en l’actualitat, l’obligatorietat de contractar una assegurança recau únicament en els gossos considerats potencialment perillosos (PPP), és a dir, aquelles races que podrien ocasionar danys greus.

Específicament, races com dòberman, rottweiler, pitbull terrier o dogo argentí, entre d’altres, entren en aquesta categoria. Segons el Reial decret 287/2002, la cobertura mínima de Responsabilitat Civil de l’assegurança obligatòria per a gossos potencialment perillosos no pot ser menor a 120.000 euros. A més, qualsevol altre gos pot ser classificat com a PPP si l’autoritat competent ho considera així, basant-se en criteris objectius i un informe veterinari.

Necessites ajuda amb la teva assegurança de RC per a gossos?

Beneficis de les assegurances per a gossos

Encara no és obligatori disposar d’una assegurança per a gossos, tot i que queda menys d’un mes, és altament recomanable fer-ho. A més de complir amb la llei, aquestes assegurances per a mascotes brinden beneficis substancials com us comentem a continuació.

La responsabilitat civil és un dels pilars fonamentals, ja que cobreix possibles danys a tercers causats pel teu gos, incloent-hi, per exemple, mossegades, caigudes o accidents.

D’altra banda, incorporar cobertures d’assistència veterinària millora els avantatges d’aquestes assegurances, com l’estalvi en veterinaris. Aquesta cobertura d’assistència veterinària permet economitzar en despeses com les consultes, urgències, hospitalitzacions i operacions quirúrgiques.

Els imprevistos veterinaris i els accidents poden ocórrer en qualsevol moment. Comptar amb una assegurança adequada és una mesura preventiva que garanteix el benestar del teu company caní. A Asurbrok coneixem les necessitats i treballem amb un gran ventall de companyies que ofereixen cobertures completes per protegir el teu fidel amic.

Accedeix a més informació sobre com complir amb la nova normativa i assegurar el benestar de la teva mascota contactant amb nosaltres. Recorda som aquí per facilitar-te les solucions segures per al teu gos.

Articles relacionats

assegurances-mascotes-dona-feliç
mascota