carnet_conducir

Nova llei de tràfic: els canvis que has de conèixer

Coneixes els canvis de la Llei de trànsit? Perquè convé repassar-los abans de sortir de vacances, i és que ja no val tot el que vas aprendre quan et vas treure el carnet de conduir.

“Temps nous, normes noves”

Temps nous adaptats a tecnologies com l’ús del telèfon mòbil, amb pèrdua de 6 punts. Res d’inhibidors de radars (connectats o no), perquè restaràs 3 punts.

Normes noves per reduir la contaminació amb limitacions de velocitat en determinades zones de les ciutats. Més seguretat per a les persones amb la prohibició d’estacionar al carril bici o les vies ciclistes.

El conductor de primera ja no accelera

No pots superar els 20 km/h per avançar en carreteres convencionals. No llencis res per la finestreta: a més de contaminar el medi ambient, pots provocar un incendi o un accident i quedar-te sense 6 punts. Quan avancis una bicicleta o un ciclomotor, ocupa completament el carril continu o et retiraran 6 punts. Si condueixes sense casc, 4 punts menys. I t’has d’aturar als passos de vianants, perquè sempre tenen preferència.

Corda’t el cinturó de seguretat i protegeix als infants amb sistemes de retenció; si no, són 4 punts menys. A més, si ho fas, els pots salvar la vida o evitar que pateixin lesions greus en cas d’accident.

Quants punts tens en el carnet de conduir?

Els pots consultar de manera gratuïta a través de la DGT.

Si els perds tots i els vols recuperar, hauràs d’esperar 6 mesos i tornar-te a examinar. A l’hora de l’examen no copiïs, ja que suposaria una multa de 500 euros i la impossibilitat de tornar-t’hi a presentar en els 6 mesos següents.

Recorda que el més important no és anar a un lloc, sinó arribar-hi i tornar-ne.

T’han quedat dubtes sobre la pèrdua de punts i la nova Llei de trànsit? Vols saber quina és la millor assegurança de cotxe i cobertures per a tu? Et pots posar en contacte amb el nostre equip mitjançant Whatsapp +34 654 52 50 25, enviant-nos un correu a asur@asurbrok.es o trucant al 973603463.

contractar-assegurança-de-cotxe

Redacció:  e2k

Articles relacionats

Hombre feliz frente a su coche asegurado - Coberturas esenciales en tu seguro de coche
Distraccions conduint
cada cuándo cambiar las gomas del limpiaparabrisas