plaques solars assegurança de llar

Les plaques solars les cobreix l’assegurança de llar?

El sector de les assegurances sempre està a l’ordre del dia. És per això que les plaques solars des que hi ha un increment en aquestes instal·lacions, s’han d’afegir com a un risc que cal protegir, un risc assegurable. Tot i això, cal veure si la companyia permet afegir-les dins de la pòlissa de llar, o per contra, caldrà afegir un servei addicional dins el contracte.

Cal saber, que més de 80.000 cases i empreses espanyoles van instal·lar l’any passat plaques solars amb una potència equivalent a un reactor nuclear. Per tant, tu pots ser un d’ells i tenir l’interès de saber quin és el funcionament a seguir.

Es poden assegurar les plaques solars?

Sí, però cal tenir present quan les instal·lis que caldrà comunicar-ho al teu corredor d’assegurances, companyia o agent, si vols que l’assegurança de llar cobreixi les teves plaques.

És molt important saber d’on formen part del contracte les plaques solars. Depenent de la companyia podem diferenciar dues possibilitats.

Per un cantó, les plaques es poden considerar continent en algunes companyies. Ja que entenen que formen part de les instal·lacions fixes, com una part estructural de l’habitatge.

O bé, es poden considerar contingut en altres companyies. Pel fet que formen part del mobiliari i els estris. I aquesta distinció és fonamental a l’hora d’assegurar les teves plaques i bateries solars.

En qualsevol cas, remarquem, que sempre cal notificar-ho a la companyia, com qualsevol alteració de la pòlissa, però aquesta, en concret, és una gran inversió econòmica, de manera que no pot quedar fora de cobertura.

Què inclou l’assegurança per a les teves plaques solars?

Per norma, les companyies sempre ofereixen productes paquetitzats. Iniciant amb unes cobertures de sèrie que sempre es poden ampliar en funció del que necessitis.

La nostra recomanació és que s’inclogui en l’assegurança de la llar a través de les garanties següents:

  • Danys materials com una ruptura.
  • Danys elèctrics. Per exemple, problemes en la instal·lació elèctrica.
  • Robatori de les plaques.
  • Responsabilitat civil per si provoques danys a tercers.
  • D’obra civil, sobretot quan la instal·lació es fa a la teulada o en una façana.

Gràcies a les plaques aconsegueixes autosuficiència energètica i amb l’assegurança garanteixes la teva protecció de sol a sol. Si fas aquesta inversió, no t’esperis a actualitzar la teva assegurança de llar o et pots endur un ensurt.

T’ha quedat algun dubte en relació amb les plaques solars? Posa’t en contacte amb el nostre equip mitjançant WhatsApp 654 52 50 25, enviant-nos un correu a asur@asurbrok.es o trucant al 973603463.contracta-assegurança-de-llar-amb-asurbrok

Redacció:  e2k

Articles relacionats

plaques solars assegurança de llar
incendi_pis