problemes del aquaplaning

Problemes de conduir amb pluja?

La pluja és un dels fenòmens meteorològics més freqüents. Et dificulta la conducció del teu automòbil produint una circulació més desfavorable. El problema més greu és que es redueix l’adherència del pneumàtic i això es tradueix que deixa de fer correctament 3 coses essencials en la conducció: frena pitjor, tracciona pitjor i gira pitjor. Hem de tenir en compte aquestes tres coses perquè necessiten que prenguem una sèrie de precaucions per reduir-ne les conseqüències i el risc de tenir un accident. En casos extrems de pluja, pot succeir aquaplaning.

Què provoca l’aquaplaning (hidroplanatge)?

L’hidroplanatge, conegut com a aquaplaning, es produeix amb més probabilitat quan s’acumula pluja intensa a la superfície de la carretera. També es pot produir quan l’asfalt és tan irregular que fa que es formin grans bassals d’aigua estancada. Si els pneumàtics no es poden agafar correctament a la carretera durant l’hidroplanatge, aquesta falta de tracció té conseqüències importants per a la seguretat del cotxe. Els pneumàtics no toquen l’asfalt, floten sobre l’aigua, el teu cotxe llisca i perd el control de la conducció.

Per a la correcta visualització, ha d'acceptar les cookies.

Les recomanacions davant la pluja i l’aquaplaning

Posa un bon calçat al teu cotxe: pneumàtics amb el dibuix i la pressió correctes i, si està plovent, disminueix la velocitat i amplia la distància de frenada. I ja saps que, si malgrat prendre totes les precaucions es produeix un accident, la teva assegurança de cotxe juntament amb la cobertura d’assistència et cuidarà. Porta sempre a l’agenda del mòbil el telèfon de la teva assegurança.

T’han quedat dubtes sobre l’aquaplaning? Vols saber quina és la millor assegurança de cotxe i cobertures per a tu? Et pots posar en contacte amb el nostre equip mitjançant Whatsapp +34 654 52 50 25 , enviant-nos un correu a asur@asurbrok.es o trucant al 973603463 

contractar-assegurança-de-cotxe

Redacció:  e2k

Articles relacionats

T’ha agradat aquest article? Aquí tens d’altres articles que et poden interessar

Hombre feliz frente a su coche asegurado - Coberturas esenciales en tu seguro de coche
Distraccions conduint
cada cuándo cambiar las gomas del limpiaparabrisas