incendio-edificio-que-cubre-el-seguro

Què cobreix l’assegurança de llar en cas d’incendi?

L’impactant incendi que va sacsejar un edifici a València el passat 22 de febrer ens recorda la fragilitat de la nostra seguretat enfront de desastres imprevistos. Explorant els detalls de l’assegurança de llar en cas d’incendi, és fonamental comprendre quins danys cobreix exactament la vostra assegurança de llar.

Danys que cobreixen les assegurances de llar per incendi

Els danys que causen les flames poden ser devastadors. La majoria de les assegurances de llar ofereixen cobertura per als danys causats tant al continent com al contingut. Això inclou la destrucció total o parcial de la llar, així com els béns personals que es troben dins, com mobles, electrodomèstics i roba. Cal saber que la cobertura d’incendi sempre està present en qualsevol pòlissa de la llar, essent una de les cobertures principals.

Necessites ajuda amb les teves assegurances?

Importància dels límits de cobertura

És crucial entendre els límits de cobertura establerts a la pòlissa. Algunes asseguradores poden oferir fins al 100% del capital assegurat per a la reconstrucció de la casa, mentre que altres poden tenir restriccions. És recomanable revisar detalladament les clàusules per assegurar-se que els danys estiguin adequadament coberts, evitant situacions d’infraassegurança que podrien resultar en una compensació inadequada en cas d’incendi. Per això és important revisar periòdicament que l’import que tenim assegurat cobriria la reconstrucció amb els preus actuals de mercat (tant dels materials, com de la mà d’obra).

Continuïtat de l’habitatge i altres despeses addicionals

En el cas d’un incendi que deixi la residència inhabitable, algunes assegurances poden cobrir els costos d’allotjament temporal mentre es fan les reparacions o es busca un nou habitatge. A més dels danys materials, també és important considerar altres despeses addicionals, com les despeses d’extinció de l’incendi, que poden ser coberts per determinades pòlisses d’assegurança.

I si l’incendi l’hem provocat involuntàriament nosaltres?

Per això existeix la cobertura de responsabilitat civil. Aquesta garanteix la defensa jurídica i les indemnitzacions a les quals hauríem de fer front si l’incendi de casa nostra perjudica els veïns o vianants. És important tenir un capital assegurat elevat, ¿t’imagines el cost que pot tenir l’incendi de tot un bloc d’habitatges?

Valoració de les causes i suport expert

És rellevant avaluar si l’incendi ha estat fortuït o intencionat, ja que això pot afectar les reclamacions d’assegurança. En aquest sentit, el suport expert d’una corredoria d’assegurances com Asurbrok pot ser fonamental per navegar a través del procés de reclamació i assegurar que s’obtingui una compensació justa i adequada segons les circumstàncies de l’incident.

Com a corredoria d’assegurances, estem aquí per guiar-te a través de les opcions disponibles i assegurar la teva protecció i la de casa teva en cas d’incendi. Contacta amb nosaltres avui mateix per aconseguir assessorament expert i garantir la teva tranquil·litat enfront dels imprevistos. Amb una assegurança de llar completa, pots estar segur que la teva llar i els teus béns personals estan protegits contra els danys causats per un incendi.

Articles relacionats

plaques solars assegurança de llar
incendi_pis