Certificat Internacional de l'Assegurança - Carta Verda: Descobreix-ne la importància i com obtenir-lo

Què és el Certificat Internacional de l’Assegurança conegut com a Carta Verda i com obtenir-lo?

Segurament algun cop has sentit a parlar de la Carta Verda, però saps realment què és i per a què serveix? Encara que actualment es coneix com a Certificat Internacional de l’Assegurança (CIS), molta gent continua referint-se com a Carta Verda pel color del paper en què se solia imprimir. En aquest article, t’explicarem tot el que necessites saber sobre aquest document essencial per als conductors que viatgen a l’estranger.

Què és el CIS, antiga Carta Verda?

La Carta Verda o Certificat Internacional de l’Assegurança (CIS) és un document que certifica que el teu vehicle té una assegurança de responsabilitat civil obligatòria quan viatges fora del teu país. Aquest certificat té dues finalitats principals: facilitar el pas per les fronteres internacionals i protegir-te en cas d’accident fora de les teves fronteres.

Ejemplo certificado-internacional del seguro cis

Certificat Internacional de l’assegurança (CIS)

Necessites ajuda amb les teves assegurances?

Per què és important?

Aquest document és essencial per assegurar que tens cobertura d’assegurança de responsabilitat civil quan condueixes a l’estranger. Això no només facilita els tràmits a les fronteres, sinó que també et proporciona protecció legal en cas d’un accident, cobrint els danys personals i materials a tercers.

Països on no és obligatori

Si viatges per qualsevol país de la Unió Europea, no necessitaràs portar el CIS amb tu. Tampoc és necessari en els països de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), com Islàndia i Noruega, ni en altres països com Andorra, Bòsnia-Hercegovina, Sèrbia, Suïssa, Gran Bretanya i Montenegro. Tot i que no és obligatori en aquests països, hauràs de portar la pòlissa o el rebut de l’assegurança per justificar que el vehicle està assegurat.

Països on sí que és obligatori

Necessitaràs el Certificat Internacional de l’Assegurança per viatjar als següents països, ja que el sol·liciten com a prova de l’assegurança de responsabilitat civil:

  • Albània
  • Azerbaidjan
  • Israel
  • Iran
  • Marroc
  • Moldàvia
  • Macedònia
  • Tunísia
  • Turquia
  • Ucraïna

Com obtenir-lo

Encara que les asseguradores no estan obligades a proporcionar el CIS, si el sol·licites, no solen posar objeccions i el lliuren sense problemes. Si ets client d’Asurbrok, podem gestionar la sol·licitud per a tu, sigui quina sigui la teva companyia asseguradora.

Vigència del document

La durada màxima del CIS és d’un any des de la seva data d’emissió, i la mínima és de 15 dies. Assegura’t de comprovar la validesa del teu certificat abans de cada viatge per garantir que estaràs cobert durant tota la teva estada a l’estranger.

Si necessites més informació sobre el Certificat Internacional de l’Assegurança o vols sol·licitar el document, no dubtis a contactar amb nosaltres. A Asurbrok, estem aquí per ajudar-te a viatjar segur i amb tranquil·litat.

Articles relacionats

Hombre feliz frente a su coche asegurado - Coberturas esenciales en tu seguro de coche
Distraccions conduint