fugir-del-foc

Què fer davant d’un incendi?

“Aprofitem el pont per reunir-nos a casa dels nostres pares i decorar la casa. Ho fèiem de petits, i ho mantenim, és una tradició familiar. I a casa, comencem el 6 de desembre. Posem l’arbre de Nadal, amb el seu serrellet i els ornaments. També muntem un petit pessebre. El portal és una carabassa tallada que ens va regalar el nostre oncle. I en un passeig familiar recollim branquillons de pi i algunes pinyes seques. Posem una miqueta de serradures per fer el terra i, per descomptat, el riu amb paper d’alumini. I que no ens faltin els llums, molts i encesos molt de temps.” Aquesta és una bonica escena nadalenca, típica a moltes llars per aquestes dates.

Riscos dels preparatius nadalencs

N’analitzem els riscos? Fa fred, molt, de manera que encenem més fonts de calor, bé elèctriques, bé de biomassa o de gas… A més, tenim més il·luminació, amb cables, regletes amb diversos endolls…, ornaments i molt de plàstic, cortines, sofàs, pintura plàstica… Uns elements que cremen fàcilment en una petita distracció, una petita fallada elèctrica o una petita espurna que pot acabar en un incendi fatídic.

Com actuar davant d’un incendi?

Des de la Fundación Fuego, dedicada a la informació preventiva davant de l’incendi, ens indiquen que “els primers minuts de l’incendi i la manera d’actuar són claus”.

Si a casa teva es declara un incendi i no el pots apagar, sigues un heroi i corre, no facis servir l’ascensor. Truca al 112 mentre surts al carrer i avisa totes les persones que viuen a l’edifici. Ni una vida en perill.

Si el foc obstrueix la sortida, corre a l’habitació més allunyada, sempre tancant les portes i cobrint les escletxes de les portes amb roba molla per bloquejar el fum. Cobreix-te amb una peça humida la boca i el nas. Apropa’t a les finestres i demana ajuda. I si se t’incendia la roba, tira’t a terra i roda.

Total de sinistres a Espanya

Cada any es registren 50 milions de sinistres a la llar. Les assegurances els resolen pagant 5,5 milions d’euros diaris en indemnitzacions.

A Espanya, es declaren més incidències (50 milions) que habitants (47,39 milions).

Gairebé amb seguretat, la compra d’un habitatge és la inversió més important que fas a la vida, només has de recordar els esforços que et costa pagar-la. Per això, nosaltres t’ajudem a protegir-la adequadament amb l’assegurança de la llar, perquè cap contratemps afecti la teva qualitat de vida.

Redacció:  e2k

Articles relacionats

T’ha agradat aquest article? Aquí tens d’altres articles que et poden interessar