estafador

Què succeeix si menteixes a l’assegurança?

En general, no té gràcia mentir ni, en particular, defraudar l’assegurança, bé per ocultar informació, bé per donar-la erròniament, per simular un sinistre que no es produeix, exagerar desperfectes o provocar un accident.

Quatre empresaris hortofructícoles van reclamar 2 milions d’euros per una fallada de refrigeració; un metge va falsejar operacions d’hemorroides i fissures anals; un espanyol va fingir la seva mort a Colòmbia, i tots van actuar per aconseguir indemnitzacions defraudant les seves assegurances.

El sector assegurador inverteix molts recursos per atrapar tramposos. Fins i tot exposen les estafes més rocambolesques en el Concurs Anual de Detecció de Fraus; per cada euro invertit, recuperen 48,10 € defraudats, i segons el ram pot ser més del triple.

Què passa si t’enxampen defraudant?

Et quedaràs sense assegurança, però això rai. També et quedaràs sense indemnització i hauràs d’assumir els costos del sinistre (si n’hi ha), a més de les costes dels possibles judicis. I, finalment, l’intent de frau a l’assegurança pot incórrer en un delicte penal, i això significa presó. A més, t’inscriuran en un fitxer de defraudadors.

Els que estafen les assegurances ens perjudiquen a tots.

Redacció:  e2k

Articles relacionats

T’ha agradat aquest article? Aquí tens d’altres articles que et poden interessar