robatori-mobil-assegurances-ho-cobreixen

M’han robat el mòbil, ¿la meva assegurança ho cobreix?

Alguna vegada t’has preguntat què fer si et roben el mòbil. En aquest article, resoldrem els teus dubtes i et guiarem pas a pas sobre les accions que has de prendre en cas de robatori, així com si la teva assegurança de mòbil o assegurança de llar ofereixen cobertures per fer-se càrrec del sinistre. Prepara’t per conèixer tot el necessari per afrontar aquesta situació.

Què fer si et roben el mòbil?

Imagina aquesta situació: treus el teu mòbil i t’adones que ha desaparegut. El primer impuls és la preocupació, però és crucial mantenir la calma. Primer, busca a les teves butxaques, en el cas de no trobar-lo segueix aquestes instruccions:

  1. Bloqueja el teu telèfon: Utilitza les funcions de bloqueig remot, com “Find My iPhone” en iOS o “Trobar el meu dispositiu” a Android, per bloquejar el telèfon i mostrar un missatge amb informació de contacte.
  2. Canvia les teves contrasenyes: Actualitza les contrasenyes d’aplicacions sensibles, com bancs o correus electrònics, per prevenir accessos no autoritzats.
  3. Reporta el robatori a la policia: Presenta una denúncia a la policia, proporcionant detalls com el model, número de sèrie (IMEI) i qualsevol informació rellevant sobre el robatori.
  4. Contacta el teu operador: Informa el teu proveïdor de serveis mòbils per bloquejar la targeta SIM i rebre ajuda en la implementació de mesures addicionals de seguretat.
  5. Utilitza funcions antirobatori: Activa les funcions antirobatori d’aplicacions de seguretat per rastrejar la ubicació del telèfon o esborrar dades de forma remota.
  6. Notifica als teus contactes: Avisa persones properes sobre el robatori perquè estiguin alertes i no responguin a missatges sospitosos provinents del teu número.
  7. Monitora els teus comptes: Revisa regularment comptes sensibles, com bancs, per assegurar-te que no hi hagi activitat no autoritzada després del robatori.

Ara, parlem de l’assegurança de mòbil i de llar. ¿Alguna d’aquestes dues pòlisses cobreixen el robatori?

Necessites ajuda amb les teves assegurances?

Què cobreix l’assegurança del telèfon mòbil?

La resposta depèn de les condicions específiques del teu contracte. En general, les assegurances de mòbil ofereixen cobertura en cas de robatori, però és fonamental revisar els termes i condicions. Algunes pòlisses poden requerir que informis del robatori en un termini específic o complir amb certs procediments.

És essencial destacar que, en alguns casos, l’assegurança pot cobrir només una part del valor del telèfon o requerir el pagament d’una franquícia. Assegura’t d’entendre els detalls de la teva pòlissa per evitar sorpreses desagradables.

I l’assegurança de llar, pot cobrir el robatori del meu mòbil?

L’assegurança de llar pot cobrir el robatori, no un furt, del mòbil si s’inclou en la pòlissa una cobertura de robatori fora del teu habitatge. Si has contractat aquesta protecció addicional específica per al mòbil, ja sigui en situacions de robatori a la via pública o fora de casa. Si no comptes amb aquesta cobertura addicional, la pòlissa ha d’indicar la possibilitat de rebre indemnització en casos de robatori. A més, si tens garanties extra com tot risc accidental o tot risc tecnològic, també estaràs cobert en cas de trencament de pantalla del mòbil. Cal comentar que d’haver-hi la denúncia policial.

Maximitza la teva seguretat amb aquests consells

Per minimitzar el risc de robatori, considera implementar mesures de seguretat addicionals. Configura un codi d’accés o utilitza l’autenticació biomètrica, com el reconeixement facial o l’empremta digital. A més, activa la funció de seguiment en cas de pèrdua, la qual cosa facilitarà la ubicació del teu dispositiu.

Conclusió: Protegeix la teva inversió i mantén-te informat

En resum, si t’han robat el mòbil, actua amb rapidesa trucant al teu proveïdor i presentant una denúncia. Respecte a l’assegurança, revisa les condicions específiques de la teva pòlissa per entendre l’abast de la cobertura. Implementa mesures de seguretat addicionals per protegir la teva inversió. Recorda, la prevenció és clau.

Si estàs buscant l’assegurança de telèfon mòbil que necessites, ja sigui dins de l’assegurança de llar o un d’específic, no dubtis a contactar amb nosaltres per a les millors solucions segures.

Articles relacionats

Hombre feliz frente a su coche asegurado - Coberturas esenciales en tu seguro de coche