cancer de mama

“Soc una dona que un dia vaig passar i superar un càncer de mama”

“M’acabaven de donar una plantofada i no sabia per on havia vingut…”

Cada 15 minuts es detecta un càncer de mama a Espanya. Quan es diagnostica a l’etapa inicial, la taxa de curació ronda el 100 %. Per tant, si detectes un bony o un canvi a les mames, demana una cita mèdica de pressa. Però compte!, l’autoexploració no sempre és fiable. Les revisions periòdiques i les mamografies confirmen el 90 % dels casos inicials.

Raons per a l’esperança

Una radiografia de les mames descobreix una lesió fins dos anys abans que sigui palpable i que s’hagi estès o aprofundit. El diagnòstic precoç incrementa la curació i deixa menys seqüeles.

Després dels 40 anys són recomanables les revisions amb mamografia cada un o dos anys. A partir dels 50 anys, les proves són anuals.

A part dels antecedents familiars, en el càncer influeixen els hàbits de vida; cuidar-se és essencial, però per desgràcia no ens garanteix que estiguem lliures de tenir una malaltia tan devastadora com és un càncer.

Des del sector assegurador recomanem utilitzar la medicina preventiva i, en cas de malaltia, un tractament ràpid. La teva assegurança de salut assumeix les revisions i les radiografies 3D, la segona opinió mèdica, el suport psicològic, la cura oncològica i la cirurgia plàstica i reparadora en mastectomies. També pot permetre escollir entre les millors clíniques especialitzades del país.

19 d’octubre, Dia del Càncer de Mama

“Totes les persones hem de ser responsables de la nostra salut, sense mantenir-nos passives esperant que algú ho faci per nosaltres… Jo tenia un enemic dins meu que em podia arribar a causar la mort i, tanmateix, no en sabia res.” María Granados Zapata

Articles relacionats

T’ha agradat aquest article? Aquí tens d’altres articles que et poden interessar